Gekaramelliseerde asperges met quinoasalade


4 personen

Ingredienten
  • 600 gr. Brabantse asperges
  • 3 eetl. olijfolie (om in te bakken)
  • 50 ml. sojasaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. vissaus
  • Zout en peper
  • 50 gr. mix van
  • Slasoorten
  • Ingrediënten Quinoasalade:
  • 250 gr. quinoa
  • 100 gr. bospeen
  • 1 eetl. olie
  • 100 gr. cashewnoten (ongezouten)
  • 100 gr. Hüttenkäse
  • 1 bakje kiemgroenten
Nieuws image
Stap 1

Bereiding asperges:
Verwarm een grillpan voor.
Schil de asperges en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie.
Gril de asperges in circa 6 minuten rondom beetgaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en de vissaus in een kom.
Kook dit in een pan circa 3 minuten in tot een stroop.
Schenk de dressing over de asperges.

Stap 2

Bereiding quinoasalade:
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schraap de bospeentjes schoon en snij in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verwarm de cashewnoten circa 2 minuten.
Voeg de bospeentjes toe en bak dit circa 3 minuten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng de cashewnoten, de bospeentjes en Hüttenkäse door de quinoa.

Stap 3

Opmaak:
Verdeel de slamix en quinoasalade over vier borden.
Leg de gemarineerde asperges erbij en lepel er wat van de ingekookte dressing over.
Garneer met wat kiemgroenten.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.