4 personen
- 200 gr. geschilde Brabantse asperges
- 100 gr. cantharellen of een andere paddenstoel
- 200 gr. verse doperwten
- 2 takjes munt
- 50 gr. rucola sla
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetl. olie
- Peper & zout
Schil de asperges rondom en snij ze elk in vier gelijke stukken.
Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon met een mesje, verwijder de voetjes waar zand aan zit en was ze in lauw water.
Haal de doperwten uit de peul, pluk de blaadjes van de takjes munt en snij deze in ragfijne reepjes.
Zet een wokpan op hoog vuur en laat deze heet worden.
Wok de asperges met wat olie tot de asperges goudbruin zijn.
Voeg hier de cantharellen en doperwten aan toe, stoof het geheel enkele minuten en doe er als laatste de munt bij.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Opmaak:
Dresseer het geheel in een diep bord en garneer het af met wat rucola sla en de Parmezaanse kaas.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]