4 personen
- 12 gekookte asperges
- 400 gram gerookte zalm, gesneden
- 50 gram gemengde sla
- 2 theelepels balsamico azijn
- 2 eetlepels mosterddressing
- 1 gele winterpeen, gekookt
- 1 bakje borage cress
- 1 limoen, in plakjes
Spreid plasticfolie uit over een snijplank.
Leg 200 gram plakken zalm naast elkaar op het plastic.
Maak de sla aan met de balsamico azijn en verdeel de helft over de gerookte zalm.
Leg hier vervolgens 6 drooggedepte asperges op en rol de zalm, met behulp van de folie op tot een rol.
Maak op deze manier nog een tweede rol en leg ze een half uurtje in de koelkast.
Bestrijk met behulp van een kwastje vier borden met de mosterddressing.
Snijd elke zalmrol in twee porties en leg ze op de borden.
Garneer met de gele winterpeen, borage cress en plakjes limoen.
Garneer evt. met gedroogde asperges.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]