4 personen
- 16 à 20 Brabantse asperges AA
- 4 mooie stukken graan kalf à 150 g
- olijfolie
- 1 bol knoflook
- 125 g gezouten roomboter
- ½ bosje beslook
- ½ bosje peterselie
- 2 stengels bosui
- zeezout
- peper
Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges puur zo als ze zijn. Knapperig, vers en smaakvol.
Gepofte kruidige knoflookboter:
Pof de knoflook 30 minuten in de oven tot deze volledig zacht is.
Klop de boter wit met behulp van een mixer.
Knijp de zachte knoflook uit de teentjes bij de boter.
Snijd de bieslook, peterselie en bosui heel fijn en voegen deze toe aan de boter.
Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper.
Vorm de boter met behulp van plastic folie tot een rol en leg in de koelkast.
Haal het graankalf uit de koelkast en laat in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm een scheutje olijfolie in de pan.
Bak het vlees 3 a 4 minuten aan beide de zijdes. Neem uit de pan en laat nog even rusten.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng de cherrytomaatjes met de h[...]