- 4 à 8 asperges, gekookt
- 2 dl. aspergekookvocht
- 2 dl. room
- 4 gelatineblaadjes
- 150 gr. zeekraal
- 200 gr. flespompoen, gekookt
- 150 gr. paddenstoelen
- 150 gr. witte geitekaasplakken
- 100 gr. gemengde sla
- 3 eetl. dressing
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Breng het aspergekookvocht en room aan de kook, haal van het vuur en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen tot de vloeistof ‘hangend’ is.
Pluk de zeekraal van de dikkere stengels zodat je alleen de zachte steeltjes overhoud.
Verwijder de schil van de pompoen en van snijd van het vruchtvlees dunne plakken.
Bekleed een vorm met plasticfolie.
Giet de geleivloeistof onderin de vorm zodat een dun laagje op de bodem zit.
Beleg met een plak kaas, vervolgens een laag zeekraal, dan plakjes pompoen, asperges en als laatste de zeekraal.
Lepel tussen elk laagje wat vloeistof.
Herhaal deze handeling zodat je mooie laagjes krijgt en alle groenten op zijn.
Dek af met plasticfolie en zet enkele uren onder druk weg zodat de laagjes goed aan elkaar plakken.
Opmaak:
Los de terrine, verwijder de plasticfolie en snijd met een warm of electrisch mes in plakken.
Verdeel de plakken over vier koude borden.
Garneer met wat aangemaakte sla.
Tip:
Als vervanger van witte geitekaas kunt u ook elke andere harde kaas gebruiken.
Natuurlijk kunnen allerlei andere groenten gebruikt worden.
Zorg dat ze allemaal goed gaar zijn anders is de terrine moeilijk te snijden.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]