Groententerrine met asperges, zeekraal, pompoen en geitenkaas (vegetarisch)




Ingredienten
  • 4 à 8 asperges, gekookt
  • 2 dl. aspergekookvocht
  • 2 dl. room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 gr. zeekraal
  • 200 gr. flespompoen, gekookt
  • 150 gr. paddenstoelen
  • 150 gr. witte geitekaasplakken
  • 100 gr. gemengde sla
  • 3 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht en room aan de kook, haal van het vuur en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.

Stap 3

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Laat afkoelen tot de vloeistof ‘hangend’ is.

Stap 5

Pluk de zeekraal van de dikkere stengels zodat je alleen de zachte steeltjes overhoud.

Stap 6

Verwijder de schil van de pompoen en van snijd van het vruchtvlees dunne plakken.

Stap 7

Bekleed een vorm met plasticfolie.

Stap 8

Giet de geleivloeistof onderin de vorm zodat een dun laagje op de bodem zit.

Stap 9

Beleg met een plak kaas, vervolgens een laag zeekraal, dan plakjes pompoen, asperges en als laatste de zeekraal.

Stap 10

Lepel tussen elk laagje wat vloeistof.

Stap 11

Herhaal deze handeling zodat je mooie laagjes krijgt en alle groenten op zijn.

Stap 12

Dek af met plasticfolie en zet enkele uren onder druk weg zodat de laagjes goed aan elkaar plakken.

Stap 13

Opmaak:
Los de terrine, verwijder de plasticfolie en snijd met een warm of electrisch mes in plakken.
Verdeel de plakken over vier koude borden.
Garneer met wat aangemaakte sla.

Tip:
Als vervanger van witte geitekaas kunt u ook elke andere harde kaas gebruiken.
Natuurlijk kunnen allerlei andere groenten gebruikt worden.
Zorg dat ze allemaal goed gaar zijn anders is de terrine moeilijk te snijden.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.