- 1 kg Brabantse asperges, A
- 12 neutrale- of groenten (biet, wortel, tomaat) tortilla’s
- 400 gr. creme fraiche of groenten crème
- 100 gram gemengde bladsla
- 3 eetl. dressing
Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.
Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter.
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron zodat ze soepeler zijn en gemakkelijker in te rollen.
Bestrijk elke tortilla met crème fraîche of groenten crème.
Leg er wat sla op en enkele stukken asperges.
Rol de tortilla strak op en bewaar ze afgedekt tot serveren.
Opmaak:
Leg in kommetjes wat gemengde sla, aangemaakt met dressing.
Snijd de tortilla’s schuin doormidden en presenteer ze in de kommetjes
Garneer met groene kruiden zoals dragon, dille, bieslook en komkommer of tomaatjes.
Tip:
Maak zelf groenten crèmes zoals wortel/sinaasappel, doperwten/munt/limoen, tomaat/dragon of koop ze kant en klaar.
De tortilla’s zijn vegetarisch maar natuurlijk kunt u ook garnaaltjes, gerookte vis, kipreepjes, carpaccio enz. naar eigen inzicht inrollen.
U hoeft hiervoor hélemaal geen AA asperges te gebruiken.
Enkel A of zelfs B’tjes voldoen prima!
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]