Japanse zalm met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 8 gekookte Brabantse asperges
  • 400 g verse zalm
  • 1 dl Roku gin
  • 1 limoen
  • 1 norivel
  • 1 eetl. furikake
  • diverse cress
  • Blue meat radijs
  • Kaffi r limoenblaadjes
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 1 eidooier
  • 1 tl. Dijon mosterd
  • 1 tl. sushi azijn
  • 1 tl. limoensap
  • peper & zout
  • 100 g edamame boontjes
  • 100 g chuka wakame
  • scheutje sesamolie
  • 35 g gemengde sesam
  • 25 g jus d’orange
  • 50 g poedersuiker
  • 1 tl. sambal
  • 15 g patentbloem
  • 30 g gesmolten boter
Nieuws image
Stap 1

Snijd de rauwe zalm in lange stukken en marineer de zalm in de roku gin en limoen zest gedurende 24 uur onder druk in de koelkast, dep de zalm droog en rol in de norivellen. Leg ruim plastic folie op de werkbank, rol de zalm in de nori op tot een dikke pil en vries licht aan. Snijd mooie plakken op 1,5 cm dikte.

Stap 2

Laat voor de mayonaise eerst de kaffi rblaadjes op max. 60 graden trekken in de olie gedurende een ½ uur en koel de olie terug. Maak een mayonaise door met een staafmixer alle ingrediënten behalve de olie te mixen en dan langzaam de olie toe te voegen.

Stap 3

Blancheer de edamame boontjes en draai glad in de keukenmachine met de wakame, gebruik het kookvocht om tot de juiste dikte te komen. Voeg de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng voor de sesamkletskop alle ingrediënten en bak af gedurende 5 minuten op 200 °C.

Stap 4

Opmaak:
Trek een diagonale streep op het bord van de kaffi rmayonaise met een keukenkwast. Strooi hierop de furikake, leg er één asperge heel op en ééntje in stukjes ernaast. Leg de gemarineerde zalm ertegen en maak een quenelle van de sojabonen crème. Steek hier een kletskop in en garneer naar eigen inzicht met diverse cress en de blue meat radijs.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.