4 personen
- 200 gram bleu d’Auvergne
- 100 gram mascarpone
- 50 gram gedroogd fruit, in kleine stukjes
- 2 asperges, gekookt in stukjes
- 1 flesje ingekookt “La Trappe” Dubbel
- 1 deciliter room
- 2 blaadjes gelatine
Snijd de Bleu d’Auvergne (of andere blauwschimmelkaas) horizontaal doormidden.
Bestrijk het onderste gedeelte met de helft van de mascarpone.
leg het andere stuk kaas er bovenop en schep hier het restant van de mascarpone op.
Bestrooi met fijngehakt gedroogd fruit en de in dunne plakjes gesneden asperge.
Kook het bier in tot de helft en voeg de room toe.
Laat nogmaals tot de helft inkoken en los de in koud water gewelde blaadjes gelatine er in op.
Doe de afgekoelde room in een sifon en plaats twee patronen.
Leg de kaas in een diep schaaltje of royaal bord en spuit er wat bier espuma bij.
Garneer met gedroogd schijfje bloedsinaasappel.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]