Kaascreatie met superfruit, asperges en bier-espuma


4 personen

Ingredienten
  • 200 gram bleu d’Auvergne
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram gedroogd fruit, in kleine stukjes
  • 2 asperges, gekookt in stukjes
  • 1 flesje ingekookt “La Trappe” Dubbel
  • 1 deciliter room
  • 2 blaadjes gelatine
Nieuws image
Stap 1

Snijd de Bleu d’Auvergne (of andere blauwschimmelkaas) horizontaal doormidden.
Bestrijk het onderste gedeelte met de helft van de mascarpone.
leg het andere stuk kaas er bovenop en schep hier het restant van de mascarpone op.

Stap 2

Bestrooi met fijngehakt gedroogd fruit en de in dunne plakjes gesneden asperge.
Kook het bier in tot de helft en voeg de room toe.
Laat nogmaals tot de helft inkoken en los de in koud water gewelde blaadjes gelatine er in op.

Stap 3

Doe de afgekoelde room in een sifon en plaats twee patronen.
Leg de kaas in een diep schaaltje of royaal bord en spuit er wat bier espuma bij.
Garneer met gedroogd schijfje bloedsinaasappel.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.