4 personen
- 4 à 8 gekookte AA asperges
- 4 st. gekookte kingkrab poot of -schaar
- 200 gr. gekookte aardappel (eigenheimer)
- 2 eetl. mayonaise
- 2 eetl. opgeklopte crème fraîche
- ½ eetl. fijngeknipte bieslook
- 50 gr. babyleaf ruccola sla
- zout en peper
Knip de krabpoot overlangs open en haal het vlees eruit.
Snijd de gekookte en afgekoelde aardappel in stukjes.
Snijd de koppen van de asperges, bewaar deze.
Snijd de achterkanten van de asperges in stukjes.
Meng de krab, aardappel, aspergestukjes, mayonaise, crème fraîche en bieslook tot een smeuïge salade.
Breng op smaak met zout en peper.
Opmaak:
Leg de krabscharen op vier koude borden.
Schep er wat krabsalade, leg er wat sla bij en garneer met de aspergekoppen.
Garneer met Hollandaise saus en ruccola sla
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]