Kingcrabpoot met aspergesalade


4 personen

Ingredienten
  • 4 à 8 gekookte AA asperges
  • 4 st. gekookte kingkrab poot of -schaar
  • 200 gr. gekookte aardappel (eigenheimer)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. opgeklopte crème fraîche
  • ½ eetl. fijngeknipte bieslook
  • 50 gr. babyleaf ruccola sla
  • zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Knip de krabpoot overlangs open en haal het vlees eruit.
Snijd de gekookte en afgekoelde aardappel in stukjes.
Snijd de koppen van de asperges, bewaar deze.
Snijd de achterkanten van de asperges in stukjes.
Meng de krab, aardappel, aspergestukjes, mayonaise, crème fraîche en bieslook tot een smeuïge salade.
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Opmaak:
Leg de krabscharen op vier koude borden.
Schep er wat krabsalade, leg er wat sla bij en garneer met de aspergekoppen.
Garneer met Hollandaise saus en ruccola sla

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges de werking van de nieren bevorderen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.