4 personen
- 1 pak vanille-roomijs
- 4 eiwitten, 4 eierdooiers
- 50 gr. poedersuiker
- 200 gr. amandelschaafsel
- Olie om te frituren
- 100 gr. kristalsuiker
- 2 dl. La Trappe witte trappist
- 4 aspergekoppen, gekaramelliseerd
- 200 gr. rood fruit
- 8 à 12 macarons
Vorm met de ijsknijper vier bollen ijs.
Rol ze met de hand extra mooi rond en laat ze goed aanvriezen.
Rol de diepgevroren ijsbollen door de met het poedersuiker vermengde eiwit.
Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel.
Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling nog een keer.
Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen enkele seconden in de hete olie.
Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom met een mixer tot de suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is.
Zet de kom op een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie).
Schenk al kloppend het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot het mengsel gebonden, gaar en schuimig is.
Opmaak:
Leg de bollen op koude borden, giet er de sabayon bij en garneer met het rood fruit, macarons en de in wat honing gekaramelliseerde aspergekoppen.
Tip:
In plaats van geschaafde amandelen kan ook geschaafde kokos gebruikt worden.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]