Kroningscocktail van asperges, kemperhoen en appel


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten
  • 7 gehalveerde beetgare B klasse aspergestukjes van ca 6 cm lengte
  • 50 % beetgare aspergestukjes
  • 25 % stukjes appel Cox Orange of Wellant
  • 25 % stukjes lichtgebraden filet van bio Kemper Landhoen
  • ( alles brunoise gesneden en op smaak gebracht )
  • Saus:
  • stevige mayonaise gekleurd met nat van peterselie
  • scheutje Chartreuse Vert likeur
  • scheutje Dry Sherry
  • scheutje gembersiroop
  • mespunt cayenne peper
Nieuws image
Stap 1

Vul het glas met de gemengde ingrediënten

Stap 2

Saus eroverheen napperen

Stap 3

Bekleed daarna het cocktailglas met de zeven beetgare gehalveerde asperges

Stap 4

Garneer de cocktail met flinterdunne gedroogde sinaasappel-puntjes ( als een kroontje )

Stap 5

Serveer de cocktail met Melba toast

Stap 6

Creatie:
Léon Ribbens, meesterkok en fondateur Brabants Asperge Genootschap.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.