Lamsnek met asperges, tuinbonen, schorseneer en aardappelcrème




Ingredienten
  • 12 gekookte asperges AA
  • 500 gr. lamsnek
  • 300 gr. aardappelen
  • 80 gr. gedopte tuinbonen of Edame bonen
  • 20 gr. gesneden bieslook
  • 20 gr. boter
  • ½ dl. room
  • 10 eetl. bruine saus
  • Olijfolie
  • Zeezout
Nieuws image
Stap 1

Gaar de lamsnek gedurende 12 uur in olie op 75° C. in de oven.

Stap 2

Snijd met een dunschiller of kaasschaaf linten van de schorseneer en frituur deze krokant op 140° C.
Kook de tuin- of Edamebonen beetgaar.

Stap 3

Snijd ½ aardappel in kleine blokjes en frituur deze eveneens op 140° C. tot ze krokant zijn.
Kook de overige aardappelen gaar.

Stap 4

Maak met de boter en de room een gladde aardappelpuree en bewaar op een warme plaats in een spuitzak.

Stap 5

Haal de lamsnek uit de olie en leg deze in een ovenschaal.
Strijk met een kwastje de lamsnek in met de bruine saus en bak de lamsnek af op 150° C. in de oven.
Bestrijk tussentijds de lamsnek nog meerdere malen met de bruine saus.

Stap 6

Opmaak:
Snijd de lamsnek in vier gelijke porties en verdeel dit over de voorverwarmde borden.
Bestrooi de lamsnek met de gefrituurde aardappelblokjes en bieslook.
Halveer de asperges en stoof deze samen met de tuinbonen in een klontje roomboter.
Verdeel dit over de borden langs de lamsnek.
Spuit wat puntjes aardappelpuree en wat dotjes warme bruine saus verdeeld over de borden.
Garneer dit af met de chips van schorseneer.

Tip:
Gaar de lamsnek al een dag vooruit.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.