Livar varkenshaas met risotto van orzo en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 200 g orzo (pastarijst)
  • 1 kg geschilde Brabantse asperges AA
  • 100 g gerookt spek
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 3 Livar varkenshaasjes van ca. 200 g
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1,5 dl kookroom
  • 2 dl runderfond
  • 4 dl kippen bouillon
Nieuws image
Stap 1

Halveer de asperges. Blancheer het bovenste gedeelte 5 min in kokend water en laat in het vocht afkoelen. Snijd de andere helft in kleine stukjes en bewaar om te roerbakken met de orzo.

Stap 2

Rol de Livar varkenshaas in met het spek en bak rondom krokant aan. Haal de varkenshaas uit de pan en laat deze rusten onder aluminiumfolie.

Stap 3

Ontzuur de mosterd in de pan, blus af met de room, fond en houd dit apart warm.

Stap 4

Fruit in een diepe pan de ui aan met een beetje olie, roerbak de stukjes asperges even mee en voeg de orzo toe, voeg de kokende kippenbouillon toe en laat dit op laag vuur zonder deksel ca. 9 minuten zachtjes koken net als risotto.

Stap 5

Opmaak:
Snijd de varkenshaas in mooi gelijk matige medaillons en verwarm deze eventueel nog even door in een warme oven tot ze rosé zijn van binnen. Doe de asperge orzo in een steker op het bord, leg de medaillons eromheen en de warme asperges. Serveer de saus er apart bij. Garneer eventueel met choggia biet, romanesco en cress.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.