Magnum van aspergeparfait, witte chocolade en hazelnootkrokant




Ingredienten
  • 300 asperges AA
  • 5 dl. room
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 300 gr. witte basterdsuiker
  • 3 eidooiers
  • ½ dl. aspergelikeur (branderij IJsvogel)
  • 100 gr. witte chocoladecouverture
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 50 gr. hazelnootkrokant
  • 4 stuks gekookte asperges AA
  • 1 eetl. water
  • 1 eetl. room
  • verse frambozen en bosbessen
  • Benodigdheden:
  • magnum ijs-vormpjes
  • stokjes
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges met 3 dl. room en de kristalsuiker tot deze gaar zijn.
Laat ze even afkoelen en blender ze met een staafmixer tot een puree en bewaar daarna in de koelkast.

Stap 2

Klop de overige 2 dl. room lobbig en zet ook koel weg.

Stap 3

Klop de eidooiers met 100 gr. basterdsuiker “au bain-marie” luchtig tot ongeveer 37° C., haal de pan van het vuur en klop geleidelijk koud en luchtig.

Stap 4

Spatel de aspergemousse vervolgens voorzichtig om met de opgeklopte slagroom, de aspergelikeur en het eimengsel.
Stort deze massa in de ijs-vormpjes en steek er de stokjes in, vries dit in voor minimaal 24 uur.

Stap 5

Smelt de witte chocoladecouverture met wat zonnebloemolie “au bain-marie” totdat deze goed vloeibaar is.
Zodra de magnums goed bevroren zijn door deze door de gesmolten chocolademassa halen en bestrooien met de hazelnootkrokant.

Stap 6

Maak van de overgebleven basterdsuiker, room en water een lichtkleurende karamel.
Wentel hierin de 4 hele drooggedepte asperges enkele malen doorheen en laat dan afkoelen.

Stap 7

Opmaak:
Leg een karamel-asperge op het bord en zet daarbij twee magnums.
Garneer het geheel af met wat frambozen, bosbessen en stukjes karamel.

Tip:
Je kunt de aspergeparfait in elke willekeurige vorm storten en invriezen, bijvoorbeeld een met plastic folie beklede cakevorm of bakblik.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.