Poké bowl met asperges




Ingredienten
  • 250 gr. gekookte asperges AA
  • 225 gr. sushirijst
  • 1 dl. rijstazijn
  • 2 eetl. sojasaus
  • 100 gr. komkommer
  • 150 gr. rode (punt)paprika
  • 1 eetl. sesam- of zonnebloemolie
  • 100 gr. edamameboontjes (soja)
  • 50 gr. omelet in blokjes
  • 1 eetrijpe mango
  • 50 gr. wakame (zeewier)
  • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd
Nieuws image
Stap 1

Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking, laat dit onder een deksel afkoelen tot lauwwarm en roer er enkele eetlepels van de rijstazijn doorheen.

Stap 2

Laat de rijst dan verder afkoelen.

Stap 3

Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de paprika in blokjes, besprenkel met het restant van de rijstazijn en sesamolie.

Stap 4

Snijd ook de asperges in stukken en bewaar de kopjes apart.

Stap 5

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove blokjes.

Stap 6

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op laag vuur, laat onder voortdurend bewegen licht kleuren en laat daarna afkoelen.

Stap 7

Opmaak:
Verdeel de rijst over borden of kommen.
Verdeel de komkommer, paprika, edamame boontjes, omelet, mango, zeewiersalade en asperges erover.
Bestrooi als laatste met het sesamzaad en serveer met sojasaus.

Tip:
U kunt de poké bowl naar wens verrijken en variëren met:

  • Avocado
  • Verse in blokjes gesneden zalm
  • Verse tonijn
  • Sushigember
  • Garnalen
  • Wortellinten
  • Radijs in dunne plakjes
  • Dunne plakjes rode (chioggia)biet
  • Verse gesneden koriander

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.