4 personen
- 400 gr. fijngesneden asperges (bewaar de koppen voor garnering)
- ½ ui
- Teentje knoflook
- 1 eetl. olijfolie
- 400 gr. pastadeeg
- 200 gr. geraspte Pecorino
- 200 gr. Gorgonzola kaas
- Gehakte peterselie en/of salie
- Pastamachine
Snipper de ui en de knoflook.
Doe wat olijfolie in een pan en smoor hierin de gesnipperde ui gaar en zacht.
Voeg de knoflook en fijngesneden asperges toe en laat nog even smoren.
Brokkel er als laatste 150 gram van de Gorgonzola en 150 gram van de Pecorino kaas door.
Haal van het vuur af en laat dit afkoelen.
Haal het pastadeeg uit de koelkast, laat het even op temperatuur komen en verdeel het in 4 delen.
Haal telkens 1 deel door een pastamachine. Begin op de dikste stand en werk stapsgewijs toe naar de dunste stand.
Misschien moet je het deeg tussendoor nog vouwen om een rechthoekig vel te krijgen.
De pastavellen moeten glad zijn, zonder vouwen. Maak ze niet te lang, niet groter dan 35 cm.
Leg het pastavel vervolgens op de werkbank, lepel er met tussenruimtes steeds wat van de vulling op en smeer de randen in met een beetje water.
Leg hier een tweede vel pasta overheen.
Druk met een pastasteker in de gewenste vorm en druk de randen goed aan.
Zet een ruime pan met gezouten water op het vuur en breng dit tegen de kook.
Kook hierin de ravioli’s in circa 4 min. beetgaar.
Verwarm daarna de ook aspergekoppen in het kookvocht.
Opmaak:
Haal de ravioli’s uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
Garneer met de aspergekoppen.
Rasp het restant van de Pecorino en brokkel de Gorgonzola over de ravioli’s.
Strooi er gehakte peterselie en/of salie overheen.
Tip:
Lekker met basilicum of een tomaten-pesto.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]