Risottokoekjes met asperges en Hollandse garnalen




Ingredienten
  • 700 gr. gekookte asperges AA
  • 150 gr. risottorijst
  • 15 gr. gesnipperde sjalot
  • 4½ dl. aspergekookvocht
  • 20 gr. boter
  • 1 theel. fijngesneden dragon
  • 1 gesplitst ei
  • 100 gr. Hollandse garnalen
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • Panko of paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Zeebanaantjes of zeekraal
Nieuws image
Stap 1

Snijd van de achterkanten van de gekookte asperges dunne plakjes.
Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de risottorijst samen met de gesnipperde sjalot enkele minuten op laag vuur, zonder dat deze verkleuren.

Stap 2

Voeg steeds in delen het aspergekookvocht toe onder voortdurend roeren tot een romige massa ontstaat.
Kook dit gaar in ca. 18 à 20 minuten.

Stap 3

Roer de stukjes asperges, boter, dragon, eidooier en 75 gr. van de garnalen door de risotto.
Haal deze van het vuur en laat dit afkoelen.

Stap 4

Vorm 12 gelijkmatige koekjes van de afgekoelde risotto, haal deze door het losgeklopte eiwit en daarna door de panko of paneermeel.

Stap 5

Bak de koekjes krokant en goudbruin in hete olie.

Stap 6

Roer de mayonaise en mosterd door elkaar en zet dit koel.

Stap 7

Opmaak:
Verwarm de asperges en leg deze op vier voorverwarmde borden.
Plaats hierop de risottokoekjes en garneer dit met zeebanaantjes of zeekraal, de garnalen en de mosterd-mayonaise.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.