Roergebakken asperges met gember en noten


4 personen

Ingredienten
  • 1 kg. Brabantse asperges
  • 2 lente-uitjes
  • Verse, geschilde gemberwortel van ca 1½ cm.
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr. ongezouten cashewnoten
  • 3 eetl. arachideolie
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 dl. aspergebouillon
  • 4 papadum’s
  • Olie om te frituren
Nieuws image
Stap 1

Snijd de asperges en bosuitjes in stukjes van 4 cm. Houd de kopjes apart.
Hak de gemberwortel en het teentje knoflook fijn.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

Stap 2

Verhit de olie in een wok en bak hierin de gember en knoflook totdat ze gaan geuren.
Schep de asperges zonder de kopjes en lente-uitjes erdoor en roerbak 3 min. op hoog vuur.
Voeg de aspergekopjes, de ketjap en de aspergebouillon toe en verwarm nog 2 à 3 min. op hoog vuur en laat het vocht verdampen. Schep de noten erdoor.

Stap 3

Bak de papadum’s volgens gebruiksaanwijzing in hete olie.
Druk er tijdens het bakken een pollepel in, zodat een “kommetje” ontstaat.

Stap 4

Opmaak:
Serveer het roerbakgerecht in de gebakken papadum op voorverwarmde borden en garneer eventueel met rode bietenscheuten.

Tip:
Maak het gerecht iets pittiger door er 1 in ringetjes gesneden Spaanse peper zonder de zaadjes aan toe te voegen.
U hoeft voor dit gerecht geen AA-asperges te gebruiken!
A-kwaliteit of roerbak-asperges zijn hiervoor prima geschikt.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.