Salade met asperges, garnalen, pijnboompitjes en sabayonne


4 personen

Ingredienten
  • 8 witte Brabantse asperges
  • 12 groene asperge (tips)
  • 12 à 16 gekookte grote garnalen
  • 25 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 krop groene salanova sla *
  • 1 kropje rode sla
  • Enkele sprietjes bieslook
  • 1 limoen
  • 2 eidooiers
  • 1 dl. droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout en witte peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water in 7 minuten en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Stap 2

Snijd een stukje van achterkant van de groene aspergetips en kook ze de laatste 4 minuten mee.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze lichtbruin van kleur zijn.

Stap 3

Was de sla en snijd de blaadjes los van de stronk.
Snijd 4 plakjes van de limoen en halveer ze en pers uit het restant van de limoen het sap.
Schik de blaadjes salanova sla en rode sla op vier borden.
Haal de asperges uit het kookvocht en halveer ze.

Stap 4

Verdeel de garnalen, plakjes citroen en de aspergestukken over de borden en garneer met sprietjes bieslook.
Doe de eidooiers, witte wijn en limoensap in een pan en klop de vloeistof "au bain Marie" (heet waterbad) luchtig en gaar zodat een luchtige sabayonne is verkregen.
Klop er onder geleidelijk roeren enkele druppels olijfolie bij.

Stap 5

Breng op smaak met zout en peper.
Lepel de sabayonne over de salade.

* natuurlijk kunt u zelf een keuze maken

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.