Salade met luchtige ricotta-geitenkaas beignets


4 personen

Ingredienten
  • 200 gr. Ricotta-kaas
  • 50 gr. geitenkaas
  • 2 eieren
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. citroenschil, zeer fijn gesneden
  • 120 gr. bloem, 1 theel. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • 2 in kleine stukjes gesneden asperge
  • 3 eetl. sesamzaad (wit, zwart & groen)
  • Olie om te frituren
  • Babyleaf sla
  • Sojasaus
Nieuws image
Stap 1

Wrijf de Ricotta- en geitenkaas door een zeef in een kom.
Klop de eieren met de suiker en citroen in een tweede kom ca. 10 min. tot een luchtig schuim.
Spatel dit mengsel door de ricotta-geitenkaas.

Stap 2

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en roer het, samen met de aspergestukjes voorzichtig door het kaas-eiermengsel.

Stap 3

Verhit in een frituurpan olie tot 190º C.
Houd een met keukenpapier beklede schaal en schuimspaan bij de hand.

Stap 4

Schep met behulp van twee eetlepels het ricotta-mengsel in de olie en frituur 6 bolletjes per keer.
Frituur 2-3 min. tot ze diepbruin en opgezet zijn (tussentijds even omdraaien in de olie).
Laat ze uitlekken en dep ze in de sesamzaadjes.

Stap 5

Opmaak:
Dresseer de met dressing aangemaakte sla over vier borden.
Druppel er wat sojasaus bij en verdeel er de Ricotta-bolletjes bij.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.