Sechuancoquilles met gemarineerde asperges


4 personen

Ingredienten
  • 80 gram gedroogde sechuanpepers
  • 2 dl. olie
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gr. glasnoedels
  • 1 dl. sojasaus
  • 3 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 75 ml. mirin (rijstwijn)
  • 75 ml. sojasaus
  • 50 gr. suiker
  • 6 Brabantse asperges
  • 8 à 16 coquilles
  • boter, olie
  • 200 gr. jonge bladspinazie
Nieuws image
Stap 1

Verhit de olie in een wok en laat de sechuanpepers, steranijs en het kaneelstokje circa 2 minuten wellen.
Schep de pepers en de specerijen uit de wok.
Laat de olie afkoelen en zeef deze door een fijne doek.

Stap 2

Breng water aan de kook.
Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat circa 2 minuten wellen.
Meng de sojasaus met de sesamolie en poedersuiker.
Giet de noedels af en meng met het sojamengsel en verdeel over de borden.
Verhit de sechuanolie en schenk een lepel hete olie over de glasnoedels.

Stap 3

Pel en hak de knoflook.
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
Blus af met de mirin, de sojasaus en de suiker en breng aan de kook.

Stap 4

Schil de asperges en zet op in ruim water met 5 gr. zout per liter en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat 10 minuten doorgaren in de pan.
Haal de asperges uit de pan, snij deze, en dep ze droog.

Stap 5

Haal de marinade van het vuur en voeg de asperges toe.
Marineer de asperges tot je het bord gaat opmaken.

Stap 6

Verhit een koekenpan, doe er een lepel olie in en een klontje boter en bak de coquilles twee minuten om en om.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan kort de gewassen spinazie.
Giet er een scheutje van de hete sechuanolie over.
Breng op smaak met wat (zee)zout.

Stap 7

Opmaak:
Verdeel de glasnoedels en spinazie over vier warme borden.
Leg de coquilles erbij en verdeel er de gemarineerde asperges bij.
Serveer desgewenst met een stukje saffraan kroepoek, bietenscheuten en gerookt zwart sesamzaad.

Tip:
in plaats van de noedels zelf te maken zijn er ook potjes met kant en klare wakamé spaghetti te koop.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.