4 personen
- 4 Brabantse asperges, AA extra wit
- 250 g black Angus tartaar
- 10 g verse truffel
- zout, peper, olijfolie
- 2 dl Vuurzee bier
- 0,2 g agar agar
- rundermerg
- cress
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Maak dit aan naar smaak met peper, zout en goede olijfolie.
Meng de fijngesneden truffel erdoor
Laat de merg uitsmelten en zeef deze. Laat in de koelkast opstijven en roer voor serveren goed glad. Doe in een spuitzakje.
Meng het Vuurzee bier met de agar agar goed door in een pannetje, breng aan de kook en giet vervolgens uit op een plaatje. Laat dit volledig afkoelen. Meng deze gelei glad in een nutribullit of met een staafmixer. Doe in een spuitflesje of zakje.
Opmaak:
Verdeel de tartaar in het bot (of op een bordje) steek de asperge stukken er tussen, en spuit er wat dopjes zalf van merg en vuurzee gel tussen.
Garneer met wat cress takjes.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]
Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng de cherrytomaatjes met de h[...]