Tartaar met asperges, piccalilly, ei, cornichons en kappertjes


4 personen

Ingredienten
  • 6 st. gekookte aspergepunten
  • 400 gr. rundertartaar
  • 1 dl. tomatenketchup
  • 14 st. cornichons
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetl. piccalilly
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. peterselie
  • 8 kappertjes
  • Zout en peper
  • Materiaal: stekervorm rond of driehoekig.
Nieuws image
Stap 1

Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 2

Hak de peterselie fijn.
Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.

Stap 3

Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje.
Schep er het eimengsel op.

Stap 4

Opmaak:
Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.