4 personen
- 6 st. gekookte aspergepunten
- 400 gr. rundertartaar
- 1 dl. tomatenketchup
- 14 st. cornichons
- 2 sjalotjes
- 2 eetl. piccalilly
- 2 hardgekookte eieren
- 2 eetl. peterselie
- 8 kappertjes
- Zout en peper
- Materiaal: stekervorm rond of driehoekig.
Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Hak de peterselie fijn.
Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.
Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje.
Schep er het eimengsel op.
Opmaak:
Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]