- 300 gr. gekookte asperges AA
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 100 gr. worteltjes
- 100 gr. mini venkel
- 30 gr. gezouten boter
- 2 eetl. honing
- 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
- 60 gr. fetakaas
- 20 gr. pijnboompitten
- Zout & peper
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil en blancheer de worteltjes en de mini venkel
Dep de gekookte asperges droog, snijd ze in drieën en houd de aspergekoppen apart voor garnering.
Snijd de mini venkel overlangs doormidden.
Smelt de boter in een vierkante of rechthoekige bakvorm.
Schik hierin de aspergestukken, worteltjes en venkel en bestrooi met de fetakaas, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Breng op smaak met peper en zout.
Bedek dit met de vier plakjes bladerdeeg en vouw de hoekjes naar binnen.
Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en bak dit in 20 à 25 minuten af.
Opmaak:
Serveer de tarte tatin op voorverwarmde borden en garneer het geheel af met de warme aspergekoppen, sla en wat Enrico regendruppels. (minipepertjes)
Tip:
Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Van dit recept kunnen 12 kleine, 6 middelgrote of 4 grote tarte tatin’s worden gemaakt.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]