- 50 gr. framboos
- 50 gr. blauwe bes
- 50 gr. bramen
- 50 gr. rode bessen
- Chocolade galletjes
- 2½ dl. melk
- 1 eidooier
- 65 gr. suiker
- ½ vanillestokje
- 4 blaadjes gelatine
- 1½ dl. slagroom
- 50 gr. eiwit
- 50 gr. poedersuiker
- Maanzaad
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze in de koelkast.
Breng de melk met suiker en het overlangs ingesneden vanillestokje aan de kook.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Splits de eieren (bewaar het eiwit voor de merengue) en klop de eidooier schuimig.
Zeef het melk mengsel, schenk dit langzaam, al roerende bij de eidooier.
Schenk het geheel terug in de pan en laat 2 min. al roerend garen, zonder te koken.
Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer tot ze opgelost zijn.
Laat in de pan op ijswater afkoelen tot het hangend (yoghurtdikte) wordt.
Spatel de opgeslagen slagroom erdoor en schep de bavarois in natgemaakte vormpjes.
Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat circa 3 uur opstijven in de koeling.
Verwarm de oven voor op 90° C.
Klop het eiwit met de poedersuiker met mixer of keukenmachine tot stijve pieken.
Schep het eiwitschuim in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van dezelfde grootte.
Bestrooi de toefjes licht met wat maanzaad.
Droog de eiwit toefjes circa 2 à 3 uur in de oven.
Bewaar deze op een niet vochtige plaats.
Opmaak:
Haal de bavarois uit de vormpjes, door de buitenkant even licht te verwarmen in lauwwarm water en stort ze op het midden van de gekoelde bordjes.
Omring met het roodfruit en de merengue.
Steek er de chocolade galletjes en takjes mint bij .
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]