4 personen
- 4 à 8 gekookte asperges
- 8 sneetjes witbrood
- 40 gr. zachte boter om te smeren
- 4 plakken kaas
- 5 plakken gekookte ham
- 2 eetl. gehakte verse peterselie
- 2 hardgekookte eieren
Besmeer de sneetjes brood met boter.
Beleg met ham, kaas en de door de lengte en overlangs doorgesneden asperges.
Hak het eiwit en eigeel van de hardgekookte eieren afzonderlijk van elkaar fijn.
Snij de overgebleven plak ham in fijne stukjes.
Leg de tosti’s tussen een wafelijzer en grill deze in enkele minuten goudbruin.
Opmaak:
Haal de tosti’s uit het ijzer en garneer met ei, peterselie, de fijngesneden overgebleven ham en eventueel nog met een gekookte asperge.
Tip:
Voor dit gerecht zijn juist dunnere en goedkopere asperges geschikt.
We hebben een wafelijzer gebruikt, maar natuurlijk is een gewoon tosti-ijzer ook geschikt. Ze kunnen zelfs in een pan gebakken worden; smeer de boter dan aan de buitenkant van het brood.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]