Wentelteefje van suikerbrood met aardbei en asperge-ijs


4 personen

Ingredienten
  • 100 gr. aspergepunten
  • 4 dl. melk
  • 170 gr. suiker
  • 5 eidooiers
  • 3 dl. room
  • 8 sneetjes suikerbrood
  • 1 ei
  • 1 mespuntje kaneel
  • 40 gr. boter
  • 250 gr. aardbeien
  • Materialen: ronde steker, ijsmachine, staafmixer
Nieuws image
Stap 1

Bereiding asperge-ijs:
Kook de aspergepunten zonder zout enkele minuten in 2 dl. melk tot ze goed gaar zijn.
Blender dit met een staafmixer fijn.
Wrijf de vloeistof door een zeer fijne zeef.
Roer 120 gr. suiker en 4 eierdooiers door elkaar totdat het mengsel luchtig is.
Geleidelijk de warme aspergemelk en de room toevoegen; op een zacht vuur  roeren totdat de massa aan een lepel blijft hangen. (beslist niet koken)
Zeef de massa nogmaals door een fijne zeef en laat onder af en toe roeren  afkoelen.
Is het mengsel voldoende afgekoeld, dan de massa volgens de handleiding van de ijsmachine bereiden. Bewaar het ijs afgedekt in de vriezer.

Stap 2

Bereiding wentelteefje:
Steek de sneetjes suikerbrood uit met een ronde steker. Breek het ei in een  kom, voeg 1 dooier toe, doe 50 gr. suiker, de melk en kaneel erbij en klop los.
Smelt boter in een pan. Wentel het brood door de vloeistof, leg ze in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze lauw-warm.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in waaiers.

Stap 3

Opmaak:
Leg de warme wentelteefjes op borden, beleg ze met aardbei.
Schep er als laatste een mooie bol asperge-ijs bij en garneer desgewenst met  een rozet slagroom en een bloemetje.

Tip:
Echt spannend wordt het asperge-ijs wanneer u fijngesneden blaadjes dragon mee laat trekken.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.