4 personen
- 100 gr. aspergepunten
- 4 dl. melk
- 170 gr. suiker
- 5 eidooiers
- 3 dl. room
- 8 sneetjes suikerbrood
- 1 ei
- 1 mespuntje kaneel
- 40 gr. boter
- 250 gr. aardbeien
- Materialen: ronde steker, ijsmachine, staafmixer
Bereiding asperge-ijs:
Kook de aspergepunten zonder zout enkele minuten in 2 dl. melk tot ze goed gaar zijn.
Blender dit met een staafmixer fijn.
Wrijf de vloeistof door een zeer fijne zeef.
Roer 120 gr. suiker en 4 eierdooiers door elkaar totdat het mengsel luchtig is.
Geleidelijk de warme aspergemelk en de room toevoegen; op een zacht vuur roeren totdat de massa aan een lepel blijft hangen. (beslist niet koken)
Zeef de massa nogmaals door een fijne zeef en laat onder af en toe roeren afkoelen.
Is het mengsel voldoende afgekoeld, dan de massa volgens de handleiding van de ijsmachine bereiden. Bewaar het ijs afgedekt in de vriezer.
Bereiding wentelteefje:
Steek de sneetjes suikerbrood uit met een ronde steker. Breek het ei in een kom, voeg 1 dooier toe, doe 50 gr. suiker, de melk en kaneel erbij en klop los.
Smelt boter in een pan. Wentel het brood door de vloeistof, leg ze in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze lauw-warm.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in waaiers.
Opmaak:
Leg de warme wentelteefjes op borden, beleg ze met aardbei.
Schep er als laatste een mooie bol asperge-ijs bij en garneer desgewenst met een rozet slagroom en een bloemetje.
Tip:
Echt spannend wordt het asperge-ijs wanneer u fijngesneden blaadjes dragon mee laat trekken.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]