Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham


4 personen

Ingredienten
  • 6 witte asperges, gekookt
  • 6 groene asperges, gekookt
  • 8 plakken Serranoham
  • 60 gr. Mescune sla
  • 16 st. walnoten
  • 4 eetl. slagroom
  • 2 theel. appelazijn
  • 2 theel. grove mosterd
  • 2 eetl. olie
  • peper en zout
  • 2 grote stronken witlof
  • 1 grote avocado
  • 1 half teentje knoflook
  • 1 eetl. zure room
  • sap van een ½ citroen
  • paprikapoeder, chilipoeder
  • peper en zout
Nieuws image
Stap 1

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing.
Zet dit weg in de koelkast.

Stap 2

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Meng dit met de zure room, en het citroensap met een staafmixer glad.
Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.

Stap 3

Halveer de witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd in halve ringen.
Maak dit aan met de helft van de dressing, zodat de witlof niet verkleurd.

Stap 4

Opmaak:
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht; leg hier 2 plakjes Serano ham op. Pak de folie voorzichtig op en leg hem in een pollepel.
Schep een volle lepel witlofsalade in de lepel; pak de punten van de folie bij elkaar en draai het geheel tot een halve bal.
Draai strak aan verwijder de folie.
Nu heb je een halve bal ook wel “bombe” genoemd.
Leg de bombe in het midden van het bord.
Omring de bombe met de Mescune sla.
Snij de groene en witte asperges schuin in drieën en leg deze speels tussen de sla en op de bombe.
Maak met behulp van 2 lepels een quenelle van de quacamole en leg deze boven op de bombe.
Breek de walnoten en strooi deze over het gerecht.
Dresseer de overgebleven dressing met wat sisho purper cress over de salade.

Recepten

Asperges benedict

Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]

Tartaar en merg van black angus rund met brabantse asperge en vuurzee

Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.

[...]

Gestoomde asperges met gebakken kalfsentrecote en gepofte kruidige knoflookboter

Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.



    Brabants Asperge Genootschap
    Privacyoverzicht

    Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.