- 6 asperges, gekookt
- 2 tomaten
- 2 avocado’s
- ½ limoen
- 1 teentje knoflook
- 50 gr. sjalot
- stukje rode peper
- 2 middelgrote tortilla’s
- 80 gr. jonge bladsla
- 2 eetl. dressing
- 1 klein blikje maïs
- 50 gr. zwarte of kidney bonen
- 100 gr. kipreepjes, gaar
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
Snijd de knoflook en sjalotje in kleine stukjes, pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
Maak een guacamole door alle ingrediënten in een maatbeker te doen, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat de maïs en bonen uitlekken.
Meng de met dressing aangemaakte sla met de in stukjes gesneden asperges, maïskorrels, bonen en kipreepjes.
Besmeer de tortilla’s met de guacamole en verdeel vervolgens het sla-mengsel over de tortilla’s.
Rol de tortilla’s op.
Opmaak:
Snijd de tortilla’s doormidden en serveer ze in een kom of in een glas.
Tip:
Geef er geraspte kaas en tortillachips bij.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]