- 2 kg. gekookte asperges AA
- 400 gr. yellowtail* kingfishfilet
- 1 kleine Romanesco bloemkool
- 8 à 12 mini bospeen
- 1 dl. Hollandaise saus
- 50 gr. gedopte Edame boontjes
- 50 gr. boter
- Zeezout & peper
Snijd de kingfish filet in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op een ingevette ovenbakplaat en dek dit af met plastic folie.
Blancheer de bospeen, Romanesco bloemkool en Edame boontjes.
Verwarm de Hollandaise saus, giet deze in een syphon en belucht deze met een gaspatroon.
Stoof de gemengde groenten op met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Zet de bakplaat met filets (plastic verwijderen) in een hete oven, bij voorkeur onder de grill of brand de filets af met een crème brûlée brander.
Op smaak brengen met wat zeezout.
Opmaak:
Verdeel de warme asperges over de voorverwarmde borden.
Drapeer hierop de filets van kingfish en leg er de gemengde groenten omheen.
Spuit er met de syphon wat van de Hollandaise saus bij.
Tip:
Garneer eventueel met wat truffelpareltjes en cress.
U kunt de Hollandaise saus extra op smaak brengen met groene pesto of Bresc chimichurri.
U dient de saus dan wel eerst te zeven voordat u deze in de syphon doet.
*Yellowtail Kingfish
is een in ons land nog vrij onbekende zoutwater witvis, familie van de horsmakrelen.
In de Japanse keuken bekend onder de naam hamachi, wordt deze daar veel gebruikt in de sushi.
In het wild gevangen in de zeeën rond Australië, maar sinds enkele jaren ook gekweekt in onze provincie Zeeland.
Asperges: Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges en verwarm ze[...]
Schil en kook de asperges beetgaar in gezouten water. Snijd de asperges in mooie stukken.
[...]Stoom de asperges ca.16 minuten tot deze beetgaar zijn op 100 °C. We voegen zelf niks toe we houden een heerlijke bite aan de asperges [...]